Yangın Yalıtımı Nedir?

Yangın Yalıtımı Nedir? Bor İzolasyonu

Isı yalıtımı genel olarak bir ortam ile başka ortam arasındaki ısı alışverişini en aza indirmek amacıyla geliştirilen sistemlerin bütününe verilen isimdir.

İnsanların binalarda daha konforlu yaşamaları için yapılması gereken en önemli şeylerden bir tanesi ısı yalıtımı dır. Isı yalıtımı yaşam kalitesinden ve konfordan ödün vermeden enerji tasarrufunun sağlanabileceği en güzel yoldur. Yapılan araştırmalar ısı yalıtımı yapılan binalarla yapılmayan binalar arasında yüzde 50 gibi bir oranda enerji tasarruf farkının olduğunu göstermektedir.

 

Enerji ihtiyaçlarının artması ve özellikle ısınmak amaçlı fosil yakıtlarının kullanılması hava kirliliğini önemli derecede artırmaktadır. Isı yalıtımı yapılan binalar bu tür yakıtları yarı yarıya daha az kullanacaklarından çevreye de daha az zarar verecekler ya da hiç vermeyeceklerdir. Dolayısıyla ısı yalıtım sistemleri tasarruflu olmalarının yanında çevre dostu olan sistemlerdir.

 

Bor katkılı ısı ses yangın yalıtımı Thermobor  çatı ve teraslarda yapılacak ısı yalıtım uygulamaları ile iç mekanlardaki havanın verim sürekliliğini koruyarak, bireyler için üstün niteliklere sahip yaşam alanları oluşturmaktadır. 

 

"Isı ses ve yangın yalıtımında doğru tercih thermobor"

Etiketler: bor, bor yalıtım, bor mantolama, bor izolasyon, ses izolasyonu, yangın izolasyonu, ısı izolasyonu, bor distribütör, bor ile yalıtım, bor yalıtım, inşaat yalıtım, püskürtme yalıtım, ses yalıtımı

 

Yangın Yalıtımı Nedir?

Ev ve işyerlerindeki her tür mobilya, perde, masa, koltuk gibi eşyaların tümü yanıcıdır. Yangınlar için gereken oksijen ise havada bulunur. Sönmemiş bir sigara, elektrik kontağı, hatta güneş ışınları, soba ve ocak gibi ısı kaynakları, yangının başlamasına neden olabilir. Yanıcı olan eşyalarımızın ve oksijenin hayatın vazgeçilmez birer parçası olduğu ve yanıcı maddeleri tutuşturabilecek enerji kaynaklarını sağlayabilecek teknolojik aletlerin çevremizi sardığı göz önüne alınırsa, aslında yaşanılan mekânlarda yangın çıkma olasılığı sanıldığı gibi düşük değildir. Yangınlarda açığa çıkan ısı ve duman, yangının yayılarak can ve mal kayıplarının artmasına neden olur.

Yangının ve zararlı etkilerinin, bina içinde ve komşu binalara yayılmasını yavaşlatarak kişilerin yangın mahallinden güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak sağlayan, can ve mal güvenliğini sağlayıcı yapısal önlemlere “yangın yalıtımı” denir.

 

Ne Sağlar?

•    Yangınlarda açığa çıkan ısı ve dumanın yayılmasını geciktirerek, yangına maruz kalan kişilerin binayı yangının olumsuz etkilerine maruz kalmadan terk edebilmeleri için imkân ve zaman sağlar.

•    Yangın çıkan mahalde ısınan gazların yükselmesi sonucu sıcaklık tavanda 1000°C seviyelerine ulaşır. Betonarmenin 500°C’nin üzerinde dayanımı 1/3 oranında düşer. Dolayısıyla yangın sırasında açığa çıkan ısıyla bina çökebilir. Yangın yalıtımı, yangınlarda oluşan yüksek sıcaklık etkisi ile yapının kısmen veya tamamen çökmesini engeller.

•    Yangınlarda meydana gelen can kayıpları çoğunlukla duman nedeniyle (zehirli gaz soluma ya da karbonmonoksit zehirlenmesi) olmaktadır. Karbonmonoksit zehirlenmelerinin halk içindeki diğer adı kan zehirlenmesidir. Yangın yalıtımı; yapı içerisinde yangının dolayısıyla zehirli gazların yayılmasını geciktirerek can kayıplarının azaltılmasını,  ısının yayılmasını sınırlandırarak ise can ve mal kayıplarının azaltılmasını sağlar.